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Arroz risoto Bio | 5 kg

20,00 €*

4,00 €* por 1 kg

Preço incl. IVA acrescido de custos de envio

  • Arroz de grão redondo
  • Variedade: Arborio
  • Para risoto cremoso como em Itália
  • Qualidade biológica
  • Pacote de 5 kg
Qualidade: Arroz risoto Bio | 5 kg
19,50 €
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18,00 €
16,00 €
23,50 €
20,00 €

Disponível de imediato, prazo de entrega 6-7 dias úteis

Prazo de validade: 10.05.2024

Compra agora: Arroz risoto Bio | 5 kg

A pizza e a massa tendem a roubar as luzes da ribalta ao risoto italiano. No entanto, quando o risoto é preparado corretamente, obtém-se um prato de arroz incrivelmente delicioso. Por definição, um risoto é perfeito quando a sua consistência é cremosa - suave, mas os grãos de arroz ainda estão firmes. Se mesmo a receita mais autêntica acaba por ficar em papa, é provavelmente por causa do arroz utilizado. 

Que arroz para as variações de risoto?

Arborio, Carnaroli e Vialone Nano são consideradas variedades originais do arroz de risoto italiano. Os grãos ovais a redondos contêm uma quantidade particularmente elevada de amido solúvel em água. Também permanecem firmes à dentada durante um período particularmente longo e são, portanto, também populares pela sua textura perfeitamente "desleixada". Tradicionalmente, o azeite, queijo parmesão ralado e uma generosa quantidade de manteiga são também indispensáveis no risoto. Se quiseres integrar o risoto na tua dieta saudável, deves poupar na manteiga. Para um prato de risoto vegan, podes facilmente usar gordura vegetal e substituir o parmesão por flocos de levedura. A regra geral para os ingredientes é: O que quer que te saiba bem é permitido. 

Preparação do risoto 

A receita básica do risoto é sempre a mesma e demora apenas 20-25 minutos, se bem preparada: não lavar previamente o arroz risoto e não o cozinhar normalmente em água. Em vez disso, saltear o arroz cru numa panela ou frigideira com cebolas em azeite e/ou manteiga. Após um minuto adicionar vinho branco para desengordurar. Ao mesmo tempo, ferver 1-2 litros de caldo de legumes à escolha numa segunda panela. Adicionar o caldo gradualmente ao arroz risoto. A proporção de arroz risoto em relação ao líquido é crucial: apenas adicionar caldo quente suficiente para que os grãos de arroz fiquem cobertos de líquido. Enquanto o arroz risoto estiver a ferver em lume médio, repetir o processo, mexendo suavemente. Após 20-25 minutos de cozedura, o arroz está pronto. Se o risoto se mover visivelmente na tua colher, a consistência é ideal. Podes adicionar-lhe parmesão ralado e um pouco de manteiga.

Compra arroz para risoto biológico

Para além do momento certo, um risoto de qualquer tipo fica de pé ou cai com o seu ingrediente básico: arroz de risoto de alta qualidade prospera sobretudo nos vales férteis do Vale do Pó. Da próxima vez que visitares a Itália, deves, não só trazer vinho e azeitonas, mas também um fornecimento de arroz. Em alternativa, podes encomendar comodamente arroz de risoto verdadeiro online connosco. O nosso arroz de risoto é cultivado biologicamente, cuidadosamente processado e chega a tua casa no pacote de baixo valor. Assim, mesmo na data mais espontânea, podes mostrar os teus dotes culinários. A KoRo deseja-te boa sorte e bon appetito. Compra já arroz de risoto biológico!

Informação nutricional por 100 g
Energia (kj/kcal) 1509 /  356
Lípidos 1 g
dos quais ácidos gordos saturados 0.3 g
Hidratos de carbono 79 g
dos quais açúcares 0 g
Fibra 2.3 g
Proteínas 6.5 g
Sal 0 g
Número de produto REIS_007
Origem Itália, Argentina
Origem (processamento) Alemanha
Origem biológica EU-/ Nicht-EU-Lanwirtschaft
Conteúdo 5 kg
Fabricante KoRo
EAN/GTIN 4260654783711
Ficha de dados Especificação
Certificado de controlo orgânico
DE-ÖKO-001
Vestígios Informação de vestígios alergénicos
Entrega Tempo de entrega
Empresa KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Modo de armazenamento Armazenar num local fresco e seco.
Ingredientes 100% arroz risoto* *de agricultura biológica controlada
Contaminação cruzada Pode conter vestígios de GLÚTEN.
Prazo de validade 10.05.2024
Descrição de venda Arroz de risoto biológico
Imprensa & Revendedores Fotos
Perguntas & Respostas: Arroz risoto Bio | 5 kg
Our organic risotto rice contributes to the special taste experience of your risotto. It grows under the best organic conditions, is carefully processed and contains particularly high water-soluble starch. It is therefore ideal for creamy risottos of all kinds. Our organic risotto rice remains firm to the bite for a particularly long time.
If children are eating risotto, the white wine can easily be replaced by additional broth. A sip of cloudy apple juice or diluted rice vinegar can also enhance the taste. By the way, moms with babies in the breialter can simply mix the risotto rice.
Please store our organic risotto rice protected from heat, dry and not together with odor- or taste-intensive substances.
100 g uncooked organic risotto rice have 356 calories (kcal).
Yes, even dogs can eat risotto rice in a cooked state. Theoretically, rice can even be on your dog's diet every day. Only in case of diarrhea, large quantities of rice should not be consumed by a dog.
No, rice is naturally gluten-free. Gluten may be present in our organic risotto rice at most in traces (< 20ppm).
Whether a risotto can be consumed during pregnancy depends on its preparation. Many risotto recipes use white wine. The short cooking time of a risotto, of about 20 minutes, may mean that the alcohol does not evaporate completely. It is not recommended for pregnant women to eat dishes in which alcohol has not been cooked or has been cooked only slightly. Parmesan, on the other hand, due to its long aging and storage (12 to 72 months), hardly contains the listeria or bacteria that are dangerous for pregnant women.
Risotto is a very filling dish. Served as a main course, it does not necessarily require a side dish. However, if something is to be served with it, ciabatta or baguette can be used as a side dish. A green salad is also suitable for risotto, whether with mushrooms, meat or fish.
If risotto is served as a main course, a generous portion of about 100 g uncooked risotto rice per person can be used. Accordingly, for a risotto for 2 people, twice the amount, 200 g - 250 g of risotto rice, would be quite sufficient. If the risotto is served as a side dish, the quantity can of course be adjusted, for example halved.
The basic risotto recipe is always the same and takes just 20 minutes if well prepared: First of all, real risotto rice should be used. Due to the starch it contains, risotto rice provides the creamy and creamy consistency that makes a good risotto. Do not wash risotto rice beforehand or cook it normally in water. Instead, sauté the raw risotto rice in a pot or pan with onions in olive oil and/or butter. After a minute, you can deglaze with white wine. In a second pot, simmer 1-2 liters of stock or vegetable broth at the same time. Gradually add this(these) to the risotto rice. The ratio of risotto rice to liquid is crucial: only ever add enough hot stock to just cover the rice grains with liquid. While the risotto rice is simmering on medium, repeat process, stirring gently. After about 20 minutes of cooking, the rice will be done. If the risotto moves viscously from your wooden spoon, the consistency is ideal. You can round it off with grated Parmesan and a little butter.
For a good risotto, you should make sure that the rice is explicitly labeled as risotto rice when you buy it. In case of spontaneous risotto cravings, it is tempting to replace risotto rice with a rice alternative from the kitchen cupboard. In purely practical terms, of course, it is possible to cook a risotto with 'regular' rice. However, not much of the typical creamy risotto consistency will remain. Unlike basmati, long-grain or brown rice, risotto rice varieties release starch when cooked. The starch that is released provides the creamy flavor of a risotto. In addition, risotto rice remains pleasantly firm to the bite thanks to its special cooking properties at the core.
Yes, our organic risotto rice is vegan.
The good news first: Yes, precooked or leftover risotto from the day before may be reheated. However, it is important not to leave the cooked rice at room temperature, but to store it in the refrigerator as soon as possible. The bacteria naturally contained in rice (Bacillus cereus) have no chance to produce dangerous toxins and you can easily store the leftovers for up to two days. The myth that mushroom dishes should not be reheated is also outdated today.
Our organic risotto rice has a minimum shelf life of 24 months. When cooked, risotto rice keeps up to two days in the refrigerator.
To give a risotto its typical 'sloppy' consistency without losing its bite, starchy rice varieties are needed. The three well-known and most important Italian risotto rice varieties are Arborio, Carnaroli and Vialone Nano. The differences between the risotto rice varieties are small but subtle: - Arborio is the most commonly used risotto rice. The grains are about 7 mm long, very round and thick. They make the risotto particularly creamy. - Carnaroli was crossed from the rice varieties Vialone and Lencino. The grains are about 7 mm long, slightly more oval and have a particularly high proportion of water-soluble starch. - Vialone Nano is a risotto rice variety that is still less known in Germany. Its grains are larger and rounder than those of Carnaroli. They have a slightly nutty flavor. Which variety conjures up the best risotto is probably a matter of faith. If the rice package is labeled as risotto rice, you are on the safe side.
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28 Avaliações


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Andrea M.  | 14.06.2022

Risotto Risotto

In meiner Familie essen wir gerne Reis und sehr gerne italienisch - daher steht Risotto bei uns oft auf dem Speiseplan. Daher Daumen hoch für die Großpackung. Und die Qualität passt auch.

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Stine R.  | 22.04.2022

Virkelig lækre risottoris

Virkelig lækre risottoris

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Nathalie S.  | 15.04.2022

Highly recommended

Great risotto rice, generous amount at a fair price. Would be nice to know the variety, grains seem very small, is this Vialone nano?

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Giovanni L.  | 07.04.2022

eccellente

Prezzo molto buono - biologico - qualità ottima - cottura 10 minuti - meglio di così impossibile!

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MULLER V.  | 30.03.2022

rien à signaler :)

je n'ai pas encore eu l'occasion de gouter, mais je trouve cela très pratique de pouvoir acheter en 5kg

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Anonym  | 01.02.2022

O meu novo arroz risoto preferido. Grãos pequenos mas muito

O meu novo arroz risoto preferido. Grãos pequenos mas muito inchados, absorve muito sabor e permanece firme à mordida...altamente recomendável.

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Anonym  | 22.01.2022

Arroz muito bom, vou comprar de novo.

Arroz muito bom, vou comprar novamente.

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Anonym  | 13.01.2022

Perfeito para famílias grandes

Nós, como uma grande família, estamos muito gratos por este pacote de 5Kg :)

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Anonym  | 06.01.2022

Super produto!

Super produto!

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Anonym  | 24.12.2021

Bom acabamento e delicioso!

Bom acabamento e delicioso!

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